Web dizajn trendovi na koje treba obratiti pažnju u 2015.

Sve više ljudi kod nas, u svetu da i ne pominjem, se oslanja na vizuelnu komunikaciju. Prate se trendovi i rađa se želja za korporativnim napredovanjem kroz izgled i jačanje brenda. Jedan od važnih segmenata predstavljanja brenda i vezivanja klijenata za sebe, jeste website (veb sajt). U početku su website-ovi izgledali kao siromašne vizit karte, ali sada su to čitavi multimedijalni projekti koje je zaista uživanje gledati. Naravno, ni izgled ne pomaže ako sadržaja nema, tako da je jako važno popuniti website sadržajem koji je ključ uspeha web prezentacije.

Usklađujući izgled i sadržaj, web dizajn je došao skoro do savršenstva prezentovanja informacija važnih za ciljnu grupu.
Tako su se stvorili razni trendovi, koji se iz godine u godine menjaju i razvijaju, a 2015. vapi za sledećim:

Responsive dizajn

mob blogResponsive dizajn predstavlja prilagođavanje sajta ekranima različitih dimenzija-rezolucija, kao što su na primer mobilni telefoni. Danas korisnici interneta surfuju koristeći mobilne telefone ili tablete i ovaj vid sajta predstavlja glavni trend u web svetu.

Primer takvog sajta je i naš www.9design.co.rs koji možete pregledati na svim uređajima od mobilnog telefona do desktop računara.


Veći naglasak na tipografiji

mc typographyOd kada su Google Fontovi u upotrebi, puno se pažnje posvetilo i tipografiji. Ona je sve više naglašena, igre rečima su bezbrojne i spadaju u neizostavni deo veb dizajna.


Velike i lepe pozadine u vidu slika ili videa sa sadržajem koji se skroluje (scrolling background)

scrollingKako nas brzine interneta više ne ograničavaju, u mogućnosti smo da imamo velike, lepe i interesantne stvari u pozadini sajta. Uz malo animacije i ideje, dobija se veoma elegantan sajt sa predivnim slikama ili čak i video materijalom.
Pogledajte website po našem izboru:
http://discover.store.sony.com/be-moved/
i
li čak demo wordpress teme koja se može kupiti:
http://www.madeinebor.com/montreal/