Secure Sockets Layer (SSL) i njegova svrha

Secure Sockets Layer SSL

Šta je SSL?

SSL je skraćenica od Secure Sockets Layer je stub našeg bezbednog Interneta i štiti osetljive informacije dok putuje preko svetskih računarskih mreža. SSL je od suštinskog značaja za zaštitu vaše web stranice, čak i ako ne radi sa osetljivim informacijama kao što su kreditne kartice. Obezbeđuje privatnost, sigurnost i integritet podataka i za vaše web stranice i za lične podatke vaših korisnika.

SSL enkriptuje osetljive informacije

Glavni razlog zašto se koristi SSL je da se osetljive informacije šalju širom Interneta šifrovane. Ovo je važno jer informacije koje šaljete online prenose se sa računara na računar kako bi stigle do odredišnog servera. Svaki računar između vas i servera može videti vaše brojeve kreditnih kartica, korisnička imena i lozinke i druge osetljive informacije ako nije šifrovan sa SSL sertifikatom. Kada se koristi SSL sertifikat, informacije postaju nečitljive za sve osim za server na koji šaljete informacije. To je način kojim štitite web sajt od hakera i eventualne krađe identiteta.

SSL uliva poverenje

Secure Sockets Layer SSLWeb pregledači daju vizuelne oznake, kao što su ikonica katanca i zelena sigurnosna traka, kako bi posetioci znali kada je njihova veza osigurana. To znači da će više verovati vašoj veb lokaciji kada vide ove oznake u odnosu na konkurenciju koja to ne poseduje.

Google je 2014. godine najavio da će SSL biti jedan od faktora koji imaju presudan uticaj na rangiranje u pretraživanju. Zato, ukoliko želite da budete što bolje pozicionirani, obezbedite svoj SSL sertifikat.

Ako želite da se pobliže informišete o tome šta je SSL sertifikat i kako on štiti vaše poslovanje na internetu, pogledajte video koji objavio AdriaHost