Pravila za dobar dizajn vizit karti

Vaša vizit karta je odskočna daska za nove veze i nove mogućnosti. Dobra vizitka može napraviti trajan utisak, a loše dizajnirana vizit karta može zaustaviti proces saradnje u startu pri samom kontaktu. Dakle, šta je ono što čini vizit kartu sjajnom?

tiranian

Držite se jednostavnog (minimalističkog) dizajna

Manje je više kada je u pitanju dizajn vizit karti. Najuspešnije moderne vizitke su čiste, otvorenog dizajna, sa informativnim tekstom. Razlog je jednostavan: oslobađajući prostor, vizuelno sofisticirani dizajn ima veći uticaj na klijenta. Takođe ima više profesionalni izgled.
Pre se popunjavao svaki deo vizitke, i tada one nisu imale toliku vizuelnu svrhu kao sada. Ako Vam je potrebno, ne ustručavajte se da koristite obe strane vizit kartice.


java

Neka dizajn bude nezaboravan

U zavisnosti od mogućnosti, vizitke možete praviti na različitim materijalima, i kao što smo već pre pominjali na našem blogu, dobar papir (materijal) posla posla u dizajnu vizitki. Uložite u dizajn i izradu vizit karti i isplatiće Vam se višestruko. Većina štamparija može “začiniti” svoj dizajn sa zaobljenim uglovima, težim papirom ili teksturom, a letterpress tekst može dati Vašoj vizitki 3d izgled. Razmišljajte kada pravite vizitke kao o ulaganju u budućnost Vašeg poslovanja.


dave

Brendiranje vizitki je jako važno

Neobične vizit kartice mogu biti nezaboravne, ali mogu i napraviti više štete nego koristi ako nisu u skladu sa Vašim brendom. Vizitka mora govoriti jezikom Vaše kompanije. Doslednost je ključ. Izbegavajte različit dizajn među zaposlenima unutar vaše firme.
I na kraju, najvažnije od svega jeste da dizajn služi da istakne informacije koje stavljate na vizitke i da te informacije budu od značaja. Jer ni jedan dizajn trik nije važan, ako klijentu ne da informaciju: Ko ste Vi i kako do Vas doći?


9-simple-minimalistic-business-card-designs

chris

viewzi

sarahmedia

6-simple-minimalistic-business-card-designs

orderin

Izvor fotografija: http://www.hongkiat.com/blog/business-card-design-100-creative-examples-useful-tutorials-and-templates/
http://www.hongkiat.com/blog/minimalistic-business-card-designs/